به گزارش جام جم آنلاین، در جنگلهای مازندران میتوان شاهد گونههای متنوعی از مارهای سمی بود؛ یکی از سمیترین این گونهها مار کبرای خزری است. کبرای خزری (Naja oxiana) که به آن مار کبرا آسیای میانه، مار ملاقه، کبرا Oxus یا کبرای ایرانی نیز گفته می شود، گونه ای از مارهای سمی از خانواده Elapidae است.
بنابر دادههای وزارت جهاد کشاورزی زهر مارها عمدتاً از پروتئین ها و پپتیدهای مختلفی تشکیل شده است که بسته به منابع جغرافیایی آنها دارای اثرات سمی و دارویی هستند. ناجا اکسیانا یکی از مهم ترین مارهای سمی در ایران و آسیای میانه است. نیش این نوع مار می تواند باعث درد و تورم شدید و همچنین مسمومیت عصبی شود. بدون درمان پزشکی، علائم به سرعت بدتر می شود و مرگ می تواند به زودی رخ دهد.
مار چلیپر، دیگر مار سمی شمال است که گونهای از مار آبی است که در بیشتر جاهای کره زمین زندگی میکند. این مار جزء مارهای بزاق سمی یا دهان سمی قرار میگیرد، یعنی این مار نیش ندارد ولی بزاق این مار سمی است اما زهر این مار در صورت دندان گرفتن انسان معمولاً آسیب جدی به انسان نمیرساند.
شکارهای این مار را آبزیان و دوزیستان مانند ماهیها و قورباغهها تشکیل میدهند. این مار نیز مانند مارهای غیرسمی بوا و پیتون به دورطعمه حلقه میزند و با بدن خود شکار خود را خفه میکند. طول این مار نیز گاهی به ۱.۵ متر میرسد، البته اندازه این مار بستگی به رژیم غذایی او نیز دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: